Начало Статии Можем ли да ограничим смаляването на бюста по време на диета за отслабване?

Можем ли да ограничим смаляването на бюста по време на диета за отслабване?

16.12.2015 / Автор: Марина Декова    Оцени
00000
Гласували:
Можем ли да ограничим смаляването на бюста по време на диета за отслабване?
снимка източник: BodyConstructor

Има ли начин да стегнем гръдните си мускули и да предпазим бюста си от смаляване при диети за отслабване?

 

 

Гърдата (на латински: mamma) е издаден, чифтен жлезист орган при бозайниците, в частност при човека. Намира се пред гръдната област на тялото и е съставена от апокринни жлези. Тя е част от вторичните полови белези при женските индивиди, които търпят промени в периода на пубертета. Това се дължи на хормона естроген, който повишава нивата си в женския организъм.

 

Тялото на гърдата включва млечната жлеза, която е прикрепена директно върху повърхността на големия гръден мускул (musculus pectoralis maior), чрез фиброзните сухожилия на Купър (ligamentum pectineum). Жлезата е покрита с тънка и нежна кожа, през която прозират подкожните вени. Състои се от паренхима и строма, и съставлява около две трети от общата тъкан.

Стромата (stroma mammae) представлява дебел слой от съединителна и мастна тъкан, разположен между кожата и жлезния паренхим.

 

- Съединителната тъкан прониква, поддържа и свръзва другите тъкани. Тя е богата на междуклетъчно вещество, обкръжава лобулите и формира сухожилията на Купър. Съединително тъканни повлекла се насочват и към ключицата.
- Мастната тъкан е изградена от мастни клетки, намиращи се над жлезистата тъкан. Тя придава на гърдите мека консистенция и нежен, плавен контур. Тъй, като гърдите са съставени от тъкани с различна плътност, те може и да нямат гладка повърхност и често се усещат като бучки. Тази неравномерност е особено забележима в случаите когато жената е слаба и има по-малко мастна тъкан, която да омекотява контурите.

 

Женските гърди могат да имат най-различни форми, размери, плътност и позиция, зависещи основно от следните фактори:

- Генетични фактори
- Съотношение на мазнини спрямо съединителна тъкан
- Хормонални промени по време на менструалния цикъл

Една от най-наболялите теми за жените, които са решили да свалят излишите килограми и да намaлят подкожната мастна тъкан, са на кръстопът и често се появява
въпрос като „Дали ще спадне или увисне бюстът ми”? Този въпрос не се отнася само за бюста, но и за другите част на тялото, най-често трицепс, гръб, корем, брич и дупе.

 

Както в бюста, така и в другите част от тялото, се съдържа мастна тъкан и когато ние сме на диета за изчистване, това неминуемо води до смаляване на обиколките и размерите на тези части, понеже в тях има наличие на мазнини. Сега друг е въпросът, дали изобщо ще „увиснат”. Увисването е налице, когато кожата не е имала време да реагира на бързослучващите се промени, в следствие на нашата нетърпеливост и липса на спорт. Или с други думи казано, ако резултатите НЕ са постигнати с балансирана дългосрочна диета и без наличие на спорт, а единствено с  ГЛАДУВАНЕ, резултатът увисване на бюст, дупе, брич, корем, гръб и трицепс Е на
Можем ли да ограничим смаляването на бюста по време на диета за отслабване? лице.

 

За доброто стягане на мускулатурата и частите на тялото освен хранителен режим, с бавно преминаване към дефицит и постепенно увеличаване на силовото натоварване и кардио, ви препоръчвам прием на витамини, минерали, рибено масло и колаген.

 

Рибеното масло и колагенът благоприятно влияят върху еластичността на кожата, прибирането й, както и върху премахването на целулита. А цинкът от своя страна ще попречи за появята на стрии по кожата, ако сте решили да отслабвате.

 

Опитът с моите клиенти с по-пищни форми сочи, че упражненията за гърди + балансирана диета + хранителни добавки, влияе благоприятно върху формата и тонуса на бюста. Разрабира се, ако промените са резки и неблагоприятни от визуална гледна точка, само с тренировки и добавки трудно ще успеете да фиксирате нанесените "щети", но със сигурност до голяма степен ще можете да компенсирате част от влошаването на формата на вашите гърди.

 

 


 

 

 
Ето и идеи за няколко упражнения за гърди, който ще стегнат и повдигнат бюста ви

 

ФЛАЙС С ДЪМБЕЛИ

 

 

ЛИЦЕВИ ОПОРИ ОТ КОЛЕНЕ

 

 

ПОЛУЛЕГ С ДЪМБЕЛИ

 

 

 


 

Марина Декова

 

Марина ДековаВ BodyConstructor: АвторТреньорСпортист

 

Професия: Професия: Персонален треньор, Състезателка по културизъм в категория "Бодифитнес"

 

Интереси: Фитнес, Културизъм, Суплементиране, Функционални тренировки, Натуропатия

 

Марина Декова е персонален и онлайн треньор по фитнес от 4 години. Занимава се активно с бодибилдинг и е състезател и бронзов медалист от Квалификациите за Балканското първенство в Пловдив 2014г., в категория "Бодифитнес". Заминавала се е активно с фитнес, функционални тренировки и рехабилитация през последните 3 години. Марина е сертифицирана към "Фитнес Академия България" и "N.A.F.A".

 

Тя не спира да експериментира със себе си, издирвайки най-ефективните силови и функционални методики за укрепване, конструиране и усъвършенстване на тялото, неговите физически възможности и визия. Марина е горещ почитател на натуралните методи, които според нея са най-здравословният и ефективен способ за постигането на солидни дългосрочни цели и при жени и мъже.

 

Статите на Марина можете да прочетете тук или да следите нейния Дневник тук

 

 


 

 


Тагове: гърди, бюст, мускули, тренировки, диети, колаген, еластан, съединителна тъкан, здраве, жени
Добави в Svejo

Можем ли да ограничим смаляването на бюста по време на диета за отслабване?
Прочети още ...

Кои са 5-те основни правила на начинаещия тийнейджър?

Кои са 5-те основни правила на начинаещия тийнейджър?

04.07.2013 г. / автор: Радина Симеонова
Ако сте тийнейджър, запален по бодибилдинга и силовите спортове и тренировките, определено сте голям късметлия. Някои хора откриват тази страст на много по-късна възраст – а някои изобщо не успяват ...
Синдромът на претренирането или как сами спъваме тренировъчния си напредък

Синдромът на претренирането или как сами спъваме тренировъчния си напредък

02.05.2017 г. / автор: Пламен Христов
Претрениране. Какво да правим с това…?   Разговарях с млад мъж с тяло на Аполон и поглед на дете, на което току що са взели любимата играчка…?! Питах се какво не му ...
Шампионката по Бодифитнес Мая Пулийска пред BodyConstructor!

Шампионката по Бодифитнес Мая Пулийска пред BodyConstructor!

26.04.2012 г.
Мая Пулийска - Шампионка по в дисциплината "Бодифитнес" на НационалнияТурнир по Културизъм и Бодифитнес "Пловдив" 2012г. Тя грабна титлата при дебюта си, благодарение на изключителния си ген и добрата форма, ...
Да се храним ли за двама по време на бременността? (Част 3)

Да се храним ли за двама по време на бременността? (Част 3)

18.09.2013 г. / автор:
В първа и втора част от статията „Да се храним ли за двама през бременността?“ подробно разгледахме редица физиолични и метаболитни промени, които настъпват в женското тяло по време на ...